Magdaleena

Tarinat

Sijoittaminen ei ole vain pohattojen hommaa!

Magdaleena, 26, on aloittanut säästämisen jo ennen opiskelujen alkua ja hyödyntänyt säästöistä syntynyttä puskuria opiskelijaelämän rahoittamisessa. Puskuri on tuonut turvaa ja vapautta, jotka ovat Magdaleenalle tärkeimpiä säästämiseen motivoivista arvoista. Sijoittamisen Magdaleena aloitti Näin aloitat sijoittamisen -ohjelman jälkeen, vaikkakin innostus sijoittamiseen oli kytenyt jo pitkään ennen kurssin aloittamista. 

Kuka: Magdaleena 26 v. Turusta

Arki: Opiskelen; olen maantieteen Kandi ja teen Gradua

Harrastukset: Koripallo, baletti ja kutominen

Oletko sijoittanut? Kyllä, tein ensimmäisen sijoitukseni kaksi kuukautta sitten, Sijoittaminen osaksi omaa arkea -ohjelman jälkeen

Mitä taloudellinen hyvinvointi sinulle merkitsee?

Olen tunnollinen, joten aiemmin saatoin kokea stressiä esimerkiksi raha-asioista.

Viime vuonna laillinen isäni kuoli ja kaikki asiat jäi minun huolehdittavaksi. Minulla ei ollut tarvittavaa rahaa asioiden hoitamiseksi, joten jouduin lainaamaan rahaa äidiltäni. Tällä hetkellä ylläpidän taloudellista hyvinvointia toistuvilla säästöillä ja sijoituksilla. Kerrytetyt säästöni tuovat turvaa yllättävissä elämäntilanteissa.

Miten aloitit sijoittamisen? 

Sijoittaminen oli pyörinyt mielessäni pitkään, mutta aloitin sen vasta pari kuukautta sitten. Isoisäni oli sijoittanut puolestani osakkeisiin, joten ne tuntuvat minusta luontevalta sijoituskohteelta. Olen tunnistanut, että tunneside itse valitsemiin osakkeisiin on vahvempi. Se todennäköisesti johtuu siitä, että ne osakkeet ovat henkilökohtaisempia. Sijoitan säästöjäni kohteisiin, jotka olen myös itse valinnut.

Mitä ajattelet sijoittamisesta? 

Ostaminen sinällään on helppoa, sen kun painaa vain “osta” nappia. Ostettavien osakkeiden valinta vaatii kuitenkin hieman työtä. Ennen ostopäätöksen tekoa teen yritysanalyysin, jossa tarkastelen yhtiön tunnuslukuja. Sijoitan niihin yhtiöihin, jotka lopulta myös analyysin jälkeen tuntuvat itselle oikeilta sijoituskohteilta.

Sijoitan, jotta minulla olisi enemmän pelivaraa tulevaisuuden unelmille, ja jotta minun ei tarvitsisi ottaa pankista lainaa, jos vaikka haluan lähteä vuodeksi ulkomaille. Sijoittaminen tuo vapautta!

Näin aloitat sijoittamisen -ohjelma vahvisti, että haluan sijoittaa ja ymmärrän, minkälainen sijoitustyyli sopii minulle. Sain vinkkejä minulle uusista sijoituskohteista, kuten rahastoista ja ETF:istä. Tein kurssin aikana itselleni muistiinpanoja, joihin voin aika ajoin palata. Kurssin tarjoamat lisämateriaalivinkit ovat myös osoittautuneet hyödyllisiksi. Koen, että kurssin myötä sain vahvistuksen, että minäkin pystyn sijoittamaan eikä se ole vaan pohattojen hommaa.

Magdaleenan parhaat säästö- ja sijoitusvinkit:

  • Säästäminen on helppoa, kun säästöihin menee automaattisesti joka kuukausi rahaa.
  • Sijoitussuunnitelman tekeminen helpotti sijoittamisen aloittamista.Näin a