Suvi

Tarinat

Säästöjä säännöllisen epäsäännöllisesti

Suvi, 30v. koki säästämisen aluksi haasteelliseksi, sillä ei tiennyt kuinka paljon pystyy kuukaudessa laittamaan sivuun.  Sitten hän keksi kuukausittaisen minimisumman, jonka aina laittaa erilliselle nk. tavoitetilille. Sijoittamista Suvi oli jo pohtinut vuosien ajan, mutta vasta hiljattain rohkeni tekemään ensimmäiset sijoitukset. 

Kuka: Suvi 30v. Helsingistä

Arki: Työskentelen sosiaali- ja terveysalalla. Vietän mielelläni aikaa perheeni ja ystäväni kanssa.

Harrastukset: Olen aktiivinen Nuorkauppakamarissa. Haluan oppia uusia asioita. 

Oletko sijoittanut? Tein ensimmäiset sijoitukseni Sijoittamisen osaksi omaa arkea -ohjelman yhteydessä. 

Miksi säästät?

Säästän hieman epäsäännöllisesti. Koin alkuun säästämisen haasteelliseksi. Priorisoiminen oli välillä vaikeaa, koska kuukaudet ovat erilaisia. Olen kuitenkin määritellyt etukäteen minimisumman kuukausisäästöilleni. Se on summa, jonka minimissään laitan kuukausittain sivuun. Jos pystyn säästämään enemmän, teen ylimääräisen siirron. Siksi toistuva säästösummani ei ole vakio. Siirrän aina säästöt käyttötililtäni erilliselle tavoitetilille, jotta rahojen nostaminen käyttöön ei olisi liian helppoa. Säästöni pysyvät paremmin turvassa siellä.

Säästän tulevaisuutta varten, sillä haluaisin ostaa jossain vaiheessa oman asunnon. Säästäminen on koukuttavaa: on palkitsevaa, kun summa tililläni kasvaa. Nyt en enää koe säästämisen haasteelliseksi. Teen sitä itseäni varten ja se tuntuu hyvälle. 

Kerro sijoitustaipaleestasi 

Sijoittaminen tuli mieleeni ensimmäisen kerran jo 10 vuotta sitten. Kului useampi vuosi ennen kuin aloitin, mutta tuntui että pääsin Näin aloitat sijoittamisen -ohjelman avulla sijoittamisessa alkuun. Ohjelman testitehtävät koukuttivat, kun huomasin oman kehityksen ja mitä kaikkea olin oppinut. Innostus aihetta kohti on kasvanut ja haluan syventää tietouttani entisestään. 

Olen oivaltanut, että kuka tahansa voi sijoittaa. Sijoittamisen aloittaminen ei myöskään vaadi isoa summaa rahaa. Olen saanut rohkeutta ja intoa sijoittamiseen.  Aloittaminen tuntui jännittävältä, mutta samalla todella mielenkiintoiselta. Jos harkitsee sijoittamisen aloittamista ja on epävarma mistä aloittaa, niin tämä ohjelma auttaa siinä ja rohkaisee eteenpäin. 

Sijoitan, koska haluan turvata oman tulevaisuuden ja mahdollisesti siirtyä eläkkeelle hieman totuttua aiemmin. Olen erityisen fiiliksissä siitä, että olen aloittanut jotain uutta. 

Suvin parhaat säästö- ja sijoitusvinkit:

  • Määritä itsellesi minimisäästösumma kuukaudessa
  • Siirrä säästöt tilille, josta niitä ei ole helppo nostaa käyttöön