ROI Financial technologies OY tietosuojaseloste

Tietosuojaseloste on laadittu 17.9.2019 ja päivitetty 01.10.2021

Tämä tietosuojaseloste kuvaa miten ROI Financial Technologies Oy (2954845-9) kerää, käsittelee ja jakaa henkilötietojasi. Tämä tietosuojaseloste on suunnattu ROI- sovelluksen ja ROI:n verkkosivujen ja niiden sisältöjä käyttäville:

  • kuluttajille, ja
  • ROI:n yhteistyökumppanien edustajille.

Voit käyttää oikeuksiasi, kysyä tästä tietosuojaselosteesta tai käytännöistämme olemalla meihin yhteydessä [email protected].

Huomioithan, että ROI-sovellus voi sisältää polkuja kolmansien osapuolten tarjoamiin sijoitus- tai rahoituspalveluihin. Tällaisten polkujen osalta sovelletaan kunkin kolmannen osapuolen omia sopimusehtoja sekä tietosuojakäytäntöjä. Tällaiset polut on selkeästi merkitty.

1. Miten keräämme henkilötietojasi?

Voimme kerätä henkilötietojasi seuraavilla tavoilla:

Annat henkilötietojasi meille itse esimerkiksi sopimuksen tekemisen yhteydessä, rekisteröityessäsi tai käyttäessäsi palveluitamme tai kun olet vuorovaikutuksessa kanssamme asiakaspalvelumme tai sovelluksen chat-toiminnallisuuden kautta tai muutoin.

Keräämme henkilötietojasi automaattisesti, esimerkiksi kun vierailet verkkosivuillamme tai kun käytät palveluitamme sovelluksemme kautta, jolloin keräämme automaattisesti esimerkiksi laitteesi tietoja.

Lisäksi yhteistyökumppaniemme osalta saatamme kerätä henkilötietoja muista lähteistä kuten kollegoiltasi tai muilta yrityskontakteiltamme, jotka voivat jakaa meille yhteystietosi tai roolisi liiketoiminnalliseen suhteeseemme liittyen.

2. Mitä henkilötietoja keräämme?

Käyttäjätilin tiedot. Rekisteröityessäsi ROI-sovelluksessamme voimme kerätä sinulta käyttäjänimesi, etunimesi, sukunimesi, profiilikuvan, sähköpostiosoitteesi sekä puhelinnumerosi. Sähköposti on ainoa pakollinen tieto käyttäjätilin rekisteröintiä varten. Voit käyttää ROI-sovellusta myös rekisteröitymättä.

Laitteen tiedot. Käyttäessäsi ROI-sovellustamme tai selatessasi verkkosivujamme, voimme kerätä sinulta laitteesi mallin, nimen, käyttöjärjestelmän ja IP-osoitteesi.

Maksujen tiedot. Ostaessasi meiltä palveluidemme maksullisia sisältöjä keräämme tiedon siitä mitä olet ostanut, mitä maksutapaa olet käyttänyt ja milloin. Voit myös antaa meille tietoja koskien maksutapaasi kuten maksukorttisi tietoja tai laskutusosoitteen ostaaksesi maksullisia sisältöjä. Emme kuitenkaan säilytä itse maksutapoihisi liittyviä tietoja, sillä käytämme maksupalveluntarjoajia maksujen käsittelyyn.

Asiakaspalveluumme toimittamasi tiedot. Asioidessasi asiakaspalvelumme kanssa joko ROI-sovelluksen chat-ominaisuuden kautta, sähköpostitse tai muutoin, keräämme sinulta yhteystietosi sekä muita tietoja, joita asioinnin yhteydessä toimitat meille.

Yhteistyökumppaneidemme edustajien yhteystiedot. Jos olet yhteistyökumppanimme edustaja, voimme kerätä sinulta nimesi, sähköpostiosoitteesi ja puhelinnumerosi.

Tiedot, joita annat meille, kun olet siirtymässä kolmannen osapuolen tarjoaman sijoitus- tai rahoituspalvelun tilaamiseen. ROI-sovelluksen kautta voit siirtyä yhteistyökumppanimme tarjoaman sijoitus- tai rahoituspalvelun tilaamiseen. Tämän siirtymisen tai myöhemmin sijoitus- tai rahoituspalvelun käytön yhteydessä voimme kerätä sinulta etunimesi, sukunimesi, puhelinnumerosi, sähköpostiosoitteesi, tilinumerosi ja tiedon tilinhaltijasta sekä tiedon muun maan kuin Suomen kansalaisuudesta.

Huomaathan, että voimme kerätä sinulta tässä yhteydessä myös muita tietoja (kuten tiedon kansalaisuudesta ja verovelvollisuudesta), mutta tällöin emme kerää niitä itsellemme, vaan käsittelemme niitä ainoastaan kyseisen yhteistyökumppanimme puolesta. Tässä yhteydessä annat suostumuksen erillisestä pyynnöstä sille, että ROI käsittelee henkilötunnustasi sijoitustilin palauttamista ja vahvaa tunnistamista varten.

3. Mihin tarkoituksiin keräämme tietojasi?

Toimittaaksemme sinulle palveluitamme. Käsittelemme maksutietojasi sekä käyttäjätiliäsi koskevia tietojasi luodaksemme sinulle tilisi pyynnöstäsi ja ilmoittaaksemme sinulle palveluidemme käyttöä koskevista asioista. Tämä käsittely perustuu meidän väliseen sopimukseemme, johon perustuen toimitamme sinulle palveluitamme.

Kehittääksemme palveluitamme sekä estääksemme palveluiden väärinkäytön.
Käsittelemme laitteesi tietoja, käyttäjätilin tietojasi sekä asiakaspalveluun toimittamiasi tietoja kehittääksemme ja parantaaksemme palveluitamme. Lisäksi voimme käyttää näitä tietoja varmistaaksemme, että palveluitamme käytetään soveltuvien käyttöehtojen mukaisesti ja ettei palveluitamme väärinkäytetä. Tämän käsittelyn peruste on oikeutettu etumme kehittää palveluita ja toimintaamme.

Avustaaksemme sinua asioissa, jotka ohjaat asiakaspalveluumme.
Käsittelemme yhteystietojasi sekä muita tietoja, jotka toimitat meille asiakaspalveluumme. Tällöin käsittelyn peruste on oikeutettu etumme palvella käyttäjiämme ja/tai lakisääteinen velvollisuutemme toteuttaa esimerkiksi rekisteröityjen pyyntöjä koskien heidän oikeuksiensa käyttämistä.

Markkinoidaksemme palveluitamme. Voimme lähettää sinulle ilmoittamaasi sähköpostiin markkinointimateriaalia tai muuta tietoa ROI:n tarjoamista palveluista ja mahdollisuuksista. Tämän käsittelyn perusteena on aina suostumukseksi. Yhteistyökumppanien edustajille lähetetyn markkinoinnin osalta voimme kuitenkin myös lähettää markkinointia perustuen oikeutettuun etuumme. Olit sitten kuluttaja tai yhteistyökumppanimme edustaja, voit milloin tahansa peruuttaa ROI:n uutiskirjeen tilauksen ilmoittamalla meille siitä tai klikkaamalla kussakin uutiskirjeessä olevaa peruutuksen mahdollistavaa linkkiä.

Yhteistyökumppaneidemme kanssa tehdyn sopimuksen täyttämiseksi.
Käsittelemme yhteistyökumppaneidemme edustajien yhteystietoja meidän ja yhteistyökumppanin välisen sopimuksen täyttämiseksi.

4. Keille ja mihin voimme luovuttaa tietojasi?

Palveluntarjoajille. Toteuttaaksemme yllä mainittuja käsittelyn tarkoituksia jaamme henkilötietojasi meidän palveluntarjoajiemme kanssa, jotka mahdollistavat palveluidemme toimittamisen. Tällaiset palveluntarjoajat tarjoavat esimerkiksi tietojen tallentamiseen, uutiskirjeen toimittamiseen, in-app ostoihin, chat-ominaisuuksiin, asiakkuuksien hallintaan sekä ROI-sovelluksen ylläpitoon liittyviä palveluita. Palveluntarjoajat käsittelevät tietojasi ainoastaan kunkin palvelun tarkoituksen edellyttämässä laajuudessa ja meidän antamiemme ohjeidemme ja sopimustemme mukaisesti.

Yhteistyökumppaneillemme. Mahdollistaaksemme sen, että yhteistyökumppanimme voivat tarjota sinulle pyytämääsi toimilupaa edellyttävää sijoitus- tai rahoituspalvelua. Tällä hetkellä tällaisia yhteistyökumppaneitamme ovat:

  • AION Bank, jonka tietosuojaseloste on saatavilla täällä.

Muille tahoille. Ainoastaan tarpeen niin vaatiessa voimme luovuttaa henkilötietojasi lakisääteisten velvollisuuksiemme täyttämiseksi, oikeusvaateilta puolustautumiseksi tai niiden nostamiseksi. Esimerkkejä vastaanottajista näissä tilanteissa ovat ulkopuoliset neuvonantajat, viranomaiset tai tuomioistuimet.

Voimme käyttää henkilötietojesi käsittelyssä Yhdysvalloissa sijaitsevia palveluntarjoajia, joilla voi olla pääsy henkilötietoihisi EU-/ETA-alueen ulkopuolelta. Huolehdimme tällöin siirtojen asianmukaisesta ja lainmukaisesta toteuttamisesta sekä riittävistä suojatoimista henkilötietojen käsittelyä koskevan lainsäädännön mukaisesti. Tällaisina lisäsuojatoimina voivat olla esimerkiksi kulloinkin voimassa olevat komission hyväksymät vakiolausekkeet. Osa palveluntarjoajistamme noudattaa lisäksi edelleen Privacy Shield Framework – periaatteita, vaikkemme nojaa niihin lainmukaisena perustana henkilötietojesi siirrolle.

Jos haluat lisätietoja henkilötietojen siirroista EU/ETA -alueen ulkopuolelle sekä siirtoihin soveltuvista suojatoimista, ota yhteyttä meihin yhteyttä [email protected].

5. Kauanko säilytämme tietojasi?

Käsittelemme henkilötietojasi ainoastaan niin kauan kuin se on tarpeellista palveluidemme toimittamiseksi. Yleensä poistamme kaikki sinuun liittyvät henkilötiedot kun suljet tilisi etkä enää käytä palveluitamme. Voit milloin tahansa poistaa tilin joko ROI-sovelluksen toiminnon kautta tai ilmoittamalla meille siitä sähköpostitse. Poistamme viimeistään kaikki sinuun liittyvät tiedot yhden vuoden kuluttua siitä kun viimeksi käytit palveluitamme.

Voimme kuitenkin säilyttää tiettyjä henkilötietojasi pidempään, jos se on tarpeen lakisääteisten velvollisuuksiemme täyttämiseksi tai oikeusvaateen hallinnoimista ja sellaiselta puolustautumista varten.

Kaikissa tapauksissa säilytämme henkilötietojasi vain niin kauan, kun se on tarpeen tässä tietosuojaselosteessa määriteltyjen henkilötietojen käsittelytarkoitusten toteuttamiseksi.

6. Verkkosivujemme evästeet

Käytämme verkkosivuillamme seuraavia evästeitä:

  • Google Analytics, joka kerää tietoja ymmärtääksemme verkkosivuilla vierailijoidemme demografiaa ja käyttäytymistä.
  • Facebook Pixel, jonka avulla seuraamme maksullisia kampanjoita ja niiden onnistumisprosenttia.
  • Hubspot, jonka avulla saamme sovittua yrityspalavereita suoraan kalenteriin ROI palvelun ostamisesta vastaavan päättäjän tai muun yrityshenkilön kanssa.

Evästeet säilyvät päätelaitteellasi kullekin evästeelle määritetyn säilymisajan. Käytämme markkinointievästeitä ainoastaan sinun suostumuksellasi.

7. Automaattinen päätöksenteko ja profilointi

Verkkosivujemme osalta voimme käyttää henkilötietojasi automaattisten päätösten tekemiseksi. Tällainen automaattinen päätöksenteko voi koskea ymmärtääksemme verkkosivujemme käyttöä sekä markkinointikampanjoidemme onnistumista. Katsomme, että tällä automaattisella päätöksenteolla, profilointi mukaan luettuna, ei ole tietosuojalainsäädännössä tarkoitettuja oikeusvaikutuksia tai muuten merkittäviä vaikutuksia sinulle.

ROI-sovelluksessa ja palveluidemme osana kerättyjen henkilötietojen osalta emme suorita automaattista päätöksentekoa tai profilointia.

8. Oikeutesi

Niiltä osin kun käsittelymme perustuu suostumukseesi, voit milloin tahansa peruuttaa annetun suostumuksen.

Oikeus saada pääsy tietoihisi. Sinulla on oikeus saada pääsy tietoihisi. Voit tehdä meille tietopyynnön koskien käsittelemiämme henkilötietojasi. Sinun tulee pyynnössäsi yksilöidä mitä henkilötietojasi pyyntö koskee. Tiedusteluissa on oltava mukana kopio voimassa olevasta henkilöllisyystodistuksesta.

Oikeus tietojesi oikaisemiseen. Sinulla on oikeus pyytää sinua koskevan virheellisen tiedon korjaamista. Sinun tulee esittää korjaamista koskevassa pyynnössäsi tiedon etsimiseen tarpeelliset yksilöintitietonsa sekä muutokset, joita vaadit tehtäväksi. Mikäli virheellinen, tarpeeton, puutteellinen tai muutoin vanhentunut tieto havaitaan henkilökunnan tai automatisoidun tarkastuksen kautta oma-aloitteisesti, tällainen tieto oikaistaan tai poistetaan välittömästi.

Oikeus vastustaa tietojen käsittelyä. Sinulla on oikeus vastustaa tietojesi käsittelyä perustuen erityiseen tilanteeseesi niiltä osin kun käsittely perustuu oikeutettuun etuumme. Tällöin lopetamme tietojen käsittelyn ellemme voi osoittaa, että oikeutettu etumme ylittää yksityisyydensuojan intressin tai, että henkilötietojesi käsittely on tarpeen oikeusvaateiden hallinnoimiseksi tai niiltä puolustautumiseksi. Kuitenkin jos vastustat käsittelyä markkinointitarkoituksiin, jossa käsittelyperusteemme on oikeutettu etu niin emme tämän jälkeen enää käsittele henkilötietojasi markkinointitarkoituksiin.

Oikeus tietojen poistamiseen, käsittelyn rajoittamiseen sekä siirtämiseen järjestelmästä toiseen. Sinulla on oikeus pyytää sinua koskeva henkilötieto poistettavaksi, rajoittaa tietojesi käsittely sekä mahdollisuus siirtää tietonsa järjestelmästä toiseen (jos vaihtoehtoisia järjestelmiä on olemassa), ja olla joutumatta automaattisen päätöksenteon kohteeksi.

Voit käyttää oikeuksiasi olemalla meihin yhteydessä [email protected].

Jos olet sitä mieltä, että olemme käsitelleet henkilötietojasi vastoin tietosuojalainsäädäntöä, voit myös tehdä valituksen toimivaltaiselle tietosuojaviranomaiselle, Suomessa tietosuojavaltuutetulle (www.tietosuoja.fi)

Tietojen rajoittaminen voi vaikuttaa yhtiön kyvykkyyteen tarjota palveluitaan käyttäjälle.

9. Päivittäminen

Voimme ajoittain päivittää tätä tietosuojaselostetta, esimerkiksi jos käsittelemme henkilötietojasi uusia tarkoituksia varten, keräämme uusia henkilötietotyyppejä tai jaamme tietojasi eri tahojen kanssa. Ilmoitamme sinulle päivityksistä aina asianmukaisesti. Uusin versio tästä tietosuojaselosteesta on aina saatavilla nettisivuillamme.