Sijoitussuunnitelma vertailemalla vaihtoehtoja

Sijoitussuunnitelma pitää sinut ruodussa vaikka eteen tulisi koviakin kurssipudotuksia

Olemme nähneet hurjiakin kurssimuutoksia viime aikoina. Sijoitussuunnitelma auttaa, kun tekee mieli heittää pyyhe kehään. Suunnitelman yksinkertaisimmassa muodossa sitoudut sijoittamaan toistuvasti; esimerkiksi kuukausittain. Löydä oma sijoitussuunnitelma vertailemalla vaihtoehtoja postauksen lopuksi löytyvillä laskureilla.

Eri sijoitussuunnitelmien vertailu laskureilla on helpointa tietokoneella, jolloin laskurit asettuvat ruudulla vierekkäin.

Ensimmäinen sijoitussuunnitelma

Tärkeintä suunnitelman teossa on se, että se puhuttelee sinulle tärkeitä syitä sijoittamiselle. Pohdi, mitä toivot saavuttavasi sijoittamisella?

Monelle sijoittamisessa on tärkeintä turvan luominen tulevaisuudelle. Myös arvot ovat yhä useammalle tärkeitä niin arjessa kuin sijoittamisessa. Todennäköisyys sille, että suunnitelmasi vastaa tavoitteitasi on huomattavasti suurempi, jos ensin tunnistat mitä tavoittelet.

Alussa sijoittamisen tavoite voi myös olla sijoittamisen aloittaminen ja se on aivan loistava ensimmäinen sijoitussuunnitelma!

Aikahorisontti, balanssi, alkupääoma…

Pidemmälle viedyssä sijoitussuunnitelmassa voidaan huomioida esimerkiksi salkun tasapaino; kuinka paljon sijoituksista haluat pitää suorissa osakkeissa ja kuinka paljon rahastoissa. Salkun balansointiin vaikuttavat muun muassa aikahorisontti ja riskinsietokyky.

On siis luontevaa, että suunnitelmassa huomioidaan siten myös sijoitustuotteiden riskit ja aikahorisontti ja eli aika, jonka annat pääomasi olla sijoituksissa.

Löydä oma sijoitussuunnitelma vertailemalla vaihtoehtoja ja niiden vaikutusta tuotto-odotukseen:

Kiinnostaako sinua tietää lisää erilaisista sijoitussuunnitelmista ja strategioista? Osallistu Ammattisijoittan valmennukseen aloittelijalle.

*Osakkeiden keskiarvoinen vuosittainen tuotto pörssissä on noin 7%. Se ei tarkoita, että sijoituksesi kasvaisi joka vuosi tasaisesti 7%. Huonoina vuosina teet luultavimmin tappiota ja hyvinä vuosina tuottosi mitä luultavimmin ylittää 7% keskiarvoisen tuoton. Siksi sijoittaminen pitkällä aikavälillä voi olla riskien kannalta järkevää, sillä kukaan ei voi tietää miten kurssi kehittyy esimerkiksi seuraavan kahden vuoden tai seitsemän vuoden aikana. Nämä aikahorisontit ovat liian lyhyitä sykliselle pörssille. Pidemmällä aikavälillä voimme kuitenkin laskea keskiarvoisen vuosittaisen tuoton pörssin indeksiä seuraaville osakerahastoille olevan noin 7%.