Usein Kysytyt Kysymykset

Sijoitustilin luominen

Jotta voit aloittaa sijoittamisen Aion Bank NV/SA:n tarjoamiin matalakuluisiin ETF-rahastoihin, tulee sinulla olla sijoitustili.

Avataksesi sijoitustilin sinun tulee olla vähintään 18-vuotias.

Valitse ensin rauhassa portfolioosi haluamasi ETF rahastot. Valinnan jälkeen päänäkymässä paina ”Aloita sijoittaminen”. Tilin luonnissa käyt läpi seuraavat vaiheet:

  1. Luo käyttäjätunnus ja PIN koodi
  2. Tunnistaudu pankkitunnuksilla
  3. Vahvista puhelinnumerosi
  4. Vastaa muutamaan kysymykseen
  5. Hyväksy sijoituspalveluntarjoajan ehdot

Sovellus ohjaa sinut vaihe vaiheelta eteenpäin.

Voit luoda ROI sovellukseen käyttäjätunnukset rekisteröitymällä joko suoraan Applen tai Googlen tunnuksilla. Voit rekisteröityä myös muulla sähköpostilla ja asettaa itsellesi salasanan. Huomioithan, että salasanan tulee olla vähintään 8 merkkiä pitkä.

PIN koodi luodaan sijoitustilin yhteydessä. Huomioithan, että PIN koodin tulee olla 4–8 merkkiä pitkä. Voit vaihtaa PIN koodin sovelluksen asetuksista.

PIN koodin avulla tunnistaudut ROI sovellukseen, jotta kukaan muu ei pääse tilillesi.

Tilin luonnin yhteydessä sinun tulee vahvistaa puhelinnumero. Kun olet syöttänyt puhelinnumerosi, paina ”Lähetä tekstiviesti ”. Saat puhelimeesi tekstiviestin, joka sisältää koodin. Kirjoita koodi sille varattuun kenttään ja paina ”vahvista”.

Joskus tekstiviestin saapumisessa voi kestää useampi minuutti.

Jos et saanut vahvistusviestiä, paina ”Lähetä uusi tekstiviesti”. Jos et tämänkään jälkeen saa viestiä, ota ystävällisesti yhteyttä ROI-tiimiin sovelluksen chatissä tai sähköpostitse [email protected].

Sijoitustilin luonnin yhteydessä sinulta pyydetään sähköpostiosoitteen vahvistamista (mikäli et hyödynnä Googlen tai Applen tarjoamia suoria kirjautumisvaihtoehtoja).

Kun olet syöttänyt sähköpostiosoitteesi, paina ”Lähetä vahvistusviesti ”. Tämän jälkeen lähetämme postiisi viestin, joka sisältää linkin. Painamalla linkkiä vahvistat sähköpostiosoitteesi. Palaa sovellukseen viimeistelemään vahvistus. Jos et saanut vahvistusviestiä, paina ”Lähetä uusi vahvistusviesti”. Jos et tämänkään jälkeen saa viestiä, otathan yhteyttä ROI tiimiin sovelluksen chatissä tai sähköpostilla [email protected].

Sijoitupalvelun tarjoajan täytyy tunnistaa jokainen asiakas rahanpesu- ja sijoituspalvelulainsäädännön mukaisesti. ja sen vuoksi sinulta kysytään tilin luonnin yhteydessä kysymyksiä. 

Varaa itsellesi 5-10 minuuttia tilin luontia varten. Sijoitustiliä luodessa kerätyt tiedot välitetään sijoituspalvelua tarjoavalle yhteistyökumppanille. Välitämme sinulle sähköpostilla tiedon, kun tilisi on luotu ja sijoittaminen voidaan aloittaa. Aion Bank pyrkii avaamaan sijoitustilin niin nopeasti kuin mahdollista. Tilin avaamiseen voi mennä aikaa toisinaan useampi päivä (mikäli luot tilin esimerkiksi viikonloppuisin tai muina pyhinä).