Usein Kysytyt Kysymykset

Maksut & rahaliikenne

Mikäli haluat realisoida koko portfoliosi, tulee sinun poistaa sijoitustilisi. Tilin poiston yhteydessä sijoituksesi myydään ja siirretään takaisin omalle tilillesi.

ETFmatic tekee toimeksiantoja yleensä tiistaisin ja torstaisin. Pyhäpäivät voivat vaikuttaa sijoitusajankohtaan. Saat ilmoituksen sovellukseen, kun sijoitukset ovat tehty.

Paina päänäkymässä ”Siirrä rahaa” ja valitse sitten ”Nosta rahaa sijoituksista”. Kirjoita siirrettävä summa ja paina ”Jatka”. Valitse vastatilisi ja vie siirto loppuun painamalla “Myy”. Jos tilisiirto on onnistunut, näyttöön ilmaantuu viesti ”Nostopyyntö tehty”. Siirrossa voi kestää pankista riippuen muutama päivä. Huomioithan, ettei siirrettävä summa ei voi olla suurempi kuin 80% portfoliosi arvosta. Jos haluat nostaa kaikki rahasi, tulee sinun poistaa koko sijoitustili.

Rahojen siirtymisessä voi kestää pankista riippuen muutama päivä.

Kulut lasketaan kuukausittain, mutta voidaan laskuttaa harvemmin kulujen määrän mukaan. Kulut veloitetaan lähtökohtaisesti rahasiirtojen yhteydessä. Mikäli et tee rahasiirtoja, voi Aion Bank myös myydä pieniä osuuksia omistuksiasi kattaakseen syntyneet kulut. 

Sijoitustiliin liitetty pankkitili (ns. ”vastatili”) voidaan vaihtaa rahan noston yhteydessä. Voit myös vaihtaa sen valitsemalla sovelluksen päänäkymän oikeasta yläkulmasta Käyttäjätili → Käyttäjätilin hallinta → Oma pankkitili. Huomioithan, että omaksi pankkitiliksi voi asettaa vain sellaisia pankkitilejä, joista on aikaisemmin siirretty rahaa sijoituksiin ja jotka ovat nimissäsi.

Rahan siirtäminen sijoitustilille tapahtuu oman verkkopankin kautta. Voit tehdä sijoitustilille kertasiirron tai toistuvan kuukausisiirron.

Voit siirtää haluamasi summan sijoitustilille verkkopankkisi kautta. Siirto tapahtuu seuraavasti: valitse päänäkymässä ”Siirrä rahaa” → Tee kertasiirto → Valitse oma verkkopankki. Seuraa ohjeita tilisiirron tekemiseksi verkkopankistasi.

Kuukausisäästäminen on paras keino säännölliseen sijoittamiseen. Voit tehdä toistuvan tilisiirron verkkopankkisi kautta. Siirto tapahtuu seuraavasti: Valitse päänäkymässä ”Siirrä rahaa” → Tee kuukausisiirto → Valitse oma verkkopankki. Seuraa ohjeita toistuvan tilisiirron tekemiseksi verkkopankistasi.

Rahojen siirtymisessä voi kestää pankista riippuen muutama päivä.

Toistuva kuukausisiirto lopetetaan omassa verkkopankissa. Kirjaudu siihen verkkopankkiin, millä alunperin teit toistuvan tilisiirron ja peruuta se pankkisi ohjeiden mukaisesti.

Aion Bank veloittaa 0,56% hallinnoimistaan varoista vuosittain.

Koska sijoitustesi arvo muuttuu ajan myötä tilisiirtojen ja markkinoiden muutosten seurauksena, otetaan portfoliostasi talteen päivittäinen arvo.

Päiväkohtaisia arvoja käytetään laskettaessa kuukausittaiset kulut. Näet maksettavaksi tulevat kulut portfolionäkymästä.