Usein Kysytyt Kysymykset

ETF:t

ETF:t eli Exchange Traded Funds ovat pörssinoteerattuja indeksirahastoja. Voit ostaa ja myydä ETF:iä osakkeiden tapaan kansainvälisissä pörsseissä. ETF:t ovat yleensä matalakuluisia.

ETF -rahastot eroavat tavallisista rahastoista siten, että niitä ostetaan ja myydään pörssissä aivan kuten osakkeita. Tavallisia indeksirahastoja voi myydä ja ostaa vain rahaston omien sääntöjen mukaan eikä niitä löydy pörssistä.

Tavallisten indeksirahastojen arvo voidaan laskea hinnoittelua ja kaupankäyntiä varten joko päivittäin, viikoittain, kahden viikon välein, kuukausittain tai jopa harvemmin, kun taas ETF -rahastojen hinta elää markkinoiden mukaan. Pörssilistaus mahdollistaa, että voit seurata hinnankehitystä pörssin ollessa auki ilman päivän viivettä.

Kuten kaikkien sijoitusten suhteen, myös ETF-rahastoihin sijoittamisessa on omat riskinsä. Sijoituksesi arvo voi sekä laskea että nousta, jolloin saatat saada takaisin vähemmän kuin alun perin sijoitit.

”Näin aloitat sijoittamisen”-ohjelmassa ja Jarkko Ahon vetämässä ”Aloita sijoittaminen”-valmennuksessa käymme läpi kaiken sen, mitä sinun tulisi tietää sijoittamisesta ennen aloittamista. Näet sovelluksesta ohjelmamme ja liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi saat ensimmäisenä tiedon tulevista valmennuksistamme.

ROI:n avulla voit sijoittaa ETF:iin haluamallasi summalla. Portfoliosi ETF-rahastoihin sijoitetaan se summa, minkä siirrät sijoituksiin kuukausi- tai kertasiirron kautta.