Tutustu ETF-rahastoihin

Kiinnostaako sinua teknologia tai vaikkapa puhtaammin tuotettu energia? Tutustu teemapohjaisiin ETF-rahastoihin alta.

Miksi ETF?

ETF eli Exchange Traded Fund on rahasto, joka on listattu pörssiin. Sen sijaan, että ostat pörssistä yhden yhtiön osakkeita, ETF rahastoon sijoittaessasi ostat kerralla jopa satojen yhtiöiden osakkeita. 

Pörssiin listattujen rahastojen hinnankehitystä voi seurata ja rahastoja voi ostaa reaaliajassa pörssin ollessa auki. 
Tämä ei ole mahdollista tavallisilla rahastoilla, joiden arvo voidaan laskea hinnoittelua ja kaupankäyntiä varten joko päivittäin, viikoittain, kahden viikon välein, kuukausittain tai jopa harvemmin. 

ETF-rahastot

ETF:t ovat valittu eri teemojen mukaan, joten voit luoda oman hajautetun salkun, joka sisältää tuhansien maailmanlaajuisten yrityksien, kuten Applen, Pfizerin ja Nintendon osakkeita.

Tutustu kaikkiin ETF-rahastoihin sovelluksessa

Tutustu kaikkiin ETF-rahastoihin ja löydä itseäsi kiinnostavat tuotteet. 

Aloita ETF-säästäminen

Valitse sinulle sopiva ROI versio ja aloita ETF-säästäminen!

 

Kuluttajalle

ETF-Säästäminen

0,56%

+ ETF:n omat kulut

Rakenna portfolio, määritä toistuvat sijoitukset ja paljon muuta helpolla automatisoidulla sijoitustilillä.  

ROI Premium -jäsenyys

4,99€

/ kuukausi

Hyödynnä ROI ohjelmien ja valmennusten rahavinkit ja -opit. Mitä enemmän tiedät, sitä enemmän voit kasvattaa varallisuutta ja tehdä unelmistasi totta.

Työntekijälle

ETF-säästäminen

0,28%

+ ETF:n omat kulut

Henkilöstöetuna saat ETF-säästämisen käyttöösi pienemmillä hallinointipalkkioilla.

ROI Premium -jäsenyys

Veloituksetta

Henkilöstöetuna ROI Premium jäsenyyden voi saada käyttöönsä veloituksetta.

Usein kysytyt kysymykset

ETF:t eli Exchange Traded Funds ovat pörssinoteerattuja indeksirahastoja. Voit ostaa ja myydä ETF:iä osakkeiden tapaan kansainvälisissä pörsseissä. ETF:t ovat yleensä matalakuluisia.

ETF -rahastot eroavat tavallisista rahastoista siten, että niitä ostetaan ja myydään pörssissä aivan kuten osakkeita. Tavallisia indeksirahastoja voi myydä ja ostaa vain rahaston omien sääntöjen mukaan eikä niitä löydy pörssistä.

Tavallisten indeksirahastojen arvo voidaan laskea hinnoittelua ja kaupankäyntiä varten joko päivittäin, viikoittain, kahden viikon välein, kuukausittain tai jopa harvemmin, kun taas ETF -rahastojen hinta elää markkinoiden mukaan. Pörssilistaus mahdollistaa, että voit seurata hinnankehitystä pörssin ollessa auki ilman päivän viivettä.

Kuten kaikkien sijoitusten suhteen, myös ETF-rahastoihin sijoittamisessa on omat riskinsä. ”Näin aloitat sijoittamisen”-ohjelmassa ja Jarkko Ahon vetämässä ”Aloita sijoittaminen”-valmennuksessa käymme läpi kaiken sen, mitä sinun tulisi tietää sijoittamisesta ennen aloittamista. Näet sovelluksesta ohjelmamme ja liittymällä uutiskirjeen tilaajaksi saat ensimmäisenä tiedon tulevista valmennuksistamme.

ROI:n avulla voit sijoittaa ETF:iin haluamallasi summalla. Portfoliosi ETF-rahastoihin sijoitetaan se summa, minkä siirrät sijoituksiin kuukausi- tai kertasiirron kautta.

ROI ei tarjoa sijoitusneuvontaa käyttäjilleen vaan ohjelmien ja valmennusten oppien avulla käyttäjällä on mahdollista kehittää taloustaitojaan ja tehdä itsenäisesti omaan talouteen ja sijoittamiseen liittyviä päätöksiä.