Leila

Tarinat

Ahdistus on muuttunut innostukseksi

Leila, 20v ei ollut lainkaan kiinnostunut sijoittamisesta. Pelkästään sijoittaminen-sanan kuuleminen ahdisti. Siskonsa suosituksesta hän kuitenkin alkoi seuraamaan Mimmit Sijoittaa yhteisöä ja innostui asiasta. Sijoittaminen on Leilalle nykyään uusi innostava harrastus. Hän myös innokkaasti kertoo sijoittamisesta ystävilleen. 

Kuka: Leila 20 v. Tampere

Arki: Opiskelen tällä hetkellä fysioterapeutiksi.

Harrastukset: Ohjaan ryhmäliikuntaa ja tanssia, ja käyn kuntosalilla.

Oletko sijoittanut? Olen sijoittanut sekä rahastoihin, että osakkeisiin Sijoittamisen osaksi omaa arkea -ohjelman ansiosta.

Milloin aloitit säästämisen?

Aloitin säästämisen vasta hiljattain. En ollut aiemmin onnistunut siinä, vaikka olin monesti yrittänyt tehdä budjettia tai säästää johonkin tavoitteeseen. Koin olevani huono raha-asioissa. Aina kun säästöjä kertyi tilille, ne kuluivat huomaamatta johonkin.

Olen yllättynyt kuinka helppoa säästäminen on nyt, kun minulla on selkeä erillinen tili säästöilleni. Minulla menee rahaa automaattisesti säästöön kuukausittain. Siten säästöt kasvaa huomaamattomasti. 

Miten teit ensimmäisen sijoituksen?

Aiemmin sijoittaminen ei kiinnostanut, ja vielä puoli vuotta sitten ahdistuin, kun kuulin edes sanan “sijoittaminen”. Se johtui siitä, etten tiennyt mistä on kyse. Aloin kuitenkin seuraamaan Mimmit Sijoittaa -yhteisöä siskoni suosituksesta. Mimmit Sijoittaa puhui sijoittamisesta ymmärrettävällä ja innostavalla tavalla. Pikkuhiljaa kiinnostuin myös itsekin sijoittamisesta ja oivalsin sijoittamisen aloittamisen tärkeyden. 

Halusin päästä nopeasti alkuun, mutta kuitenkin ymmärtää, mitä olin tekemässä. En tiennyt mistä aloittaa, joten Näin aloitat sijoittamisenohjelma tuntui luontevalta vaihtoehdolta. Ohjelman jälkeen tein ensimmäisen sijoitukseni rahastoon. Yllätyin kuinka helppoa sijoittaminen loppujen lopuksi oli. 

Mitä sijoittaminen merkitsee sinulle?

Olen sijoittamisen myötä innostunut yleisesti raha-asioista ja toimeentulosta. Haluan nykyään ottaa talouden asioista enemmän selvää. Sijoittamisen myötä olen ymmärtänyt, kuinka pitkällä aikavälillä voi jopa rikastua. Konkreettiset korkoa-korolle -esimerkit innostavat, kun näkee kuinka paljon sijoittaminen tuottaa verrattuna pelkkään säästämiseen. 

Sijoittamiseen liittyy muutakin kuin, että itse rikastuu, esimerkiksi vastuullisella sijoittamisella voi vaikuttaa. Jos sijoittaa vastuulliseen yhtiöön, niin voi samalla tehdä jotain hyvää. 

Leilan parhaat säästö- ja sijoitusvinkit:

  • Tee säästämisestä ja sijoittamisesta automaattista.
  • Ota sijoittamisesta selvää ja opiskele, voit saada sijoittamisesta uuden innostavan harrastuksen.